Hoe werkt een traplift van Noodliften? De noodlift van A tot Z uitgelegd

Hoe werkt een traplift

Bent u van plan om tijdelijke trapliften in te zetten in uw pand, maar vraagt u zich af hoe deze liften werken? Of vraagt u zich af of tijdelijke trapliften geschikt zijn voor de gebruikers van uw pand? Om u op weg te helpen, zetten we in dit artikel kort op een rij hoe onze trapliften precies werken en hoe de rit met de traplift verloopt.

Hoe werkt een traplift: de techniek

Noodliften zijn energiezuinige en veilige tijdelijke trapliften, die direct op de trap worden gemonteerd. De stroomtoevoer voor de noodlift wordt geregeld door een ring met transformatorkastjes, waardoor het niet nodig is om op iedere verdieping een wandcontactdoos te plaatsen. De liften zelf zijn comfortabel en dragen met gemak tot 127 kilo (de speciale uitvoering kan tot 159 kilo dragen). Ze kunnen worden geplaatst op vrijwel iedere rechte of gebogen trap en in ieder soort pand.

Een rit maken met de traplift

Tijdelijke trapliften zijn eenvoudig in gebruik. Oproepen gebeurt met de afstandsbediening, die voorzien is van 2 knoppen: ‘op’ en ‘neer’. De gebruiker drukt de juiste knop in en houdt deze ingedrukt tot de noodlift er is. Vervolgens kan de gebruiker op de stoel plaatsnemen; de voeten mogen op de voetenplank worden gezet en de veiligheidsgordel moet worden vastgemaakt.

Daarna start de gebruiker de rit door één van de hendeltjes aan de leuning in de juiste richting te bewegen. De lift gaat dan in een rustig tempo de gekozen richting op. Aan het einde van de trap stopt de traplift vanzelf. De gebruiker kan dan met de zwarte hendel naast de zitting de stoel een kwartslag draaien, zodat hij of zij gemakkelijk kan afstappen. Achteraf wordt de stoel weer in de rijpositie gezet.

Hoe werkt een traplift: meer informatie

Heeft u nog vragen of hebben de bewoners van uw pand vragen? Op onze servicepagina vindt u onze handleiding en instructiefilm, waarin de vraag ‘hoe werkt een traplift’ uitgebreid beantwoord wordt. En natuurlijk kunt u altijd contact met ons opnemen via info@noodliften.nl of telefonisch via 085-4863399.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Call Now ButtonBel ons voor meer informatie