Veiligheid

Veiligheid staat bij Noodliften.nl hoog in het vaandel. We hebben daarom een uniek verlichtingssysteem voor onze tijdelijke trapliften ontwikkeld. Door de verlichting, die in de rails van de noodlift zit, is het trappenhuis tijdens het gebruik van de noodlift altijd goed verlicht.

Ook aan de veiligheid tijdens de rit zelf is gedacht. Onze noodliften zijn uitgerust met limietsensoren die ervoor zorgen dat de lift aan het einde van de stijging of daling geleidelijk afremt en tot een zachte stop komt. Tot slot zijn onze producten allemaal NEN-ISO 8140 gecertificeerd.

NOODLIFT AANVRAGEN

noodliften

 

Uniek verlichtingssysteem

Veel trappenhuizen zijn niet goed verlicht, met name op donkere dagen. Dit levert problemen op voor oudere en visueel beperkte bewoners, omdat zij de trappen dan niet goed kunnen zien en niet veilig gebruik kunnen maken van de trap. Omdat het trappenhuis de enige toegang is tot de woning en tot de straat, zijn wij van mening dat dit goed verlicht moet zijn.

Daarom hebben wij een uniek verlichtingssysteem voor onze noodliften ontwikkeld. Dit systeem zit in de rails van onze tijdelijke trapliften en trapklimmers en zorgt ervoor dat zelfs het donkerste trappenhuis voldoende verlicht is om de rit te maken.

noodliften

Europees gecertificeerd

Uiteraard voldoen al onze tijdelijke trapliften aan de hoogste veiligheidseisen.

Zo zijn onze noodliften Europees gecertificeerd volgens de richtlijnen van de NEN-ISO 8140, de veiligheidseisen voor het vervaardigen en installeren van trapliften voor mindervaliden.

Deze Europese standaard regelt de eisen rondom de constructie, productie, installatie, onderhoud en demontage van elektrische trapliften.

Lees meer over de NEN-ISO 8140 richtlijn op www.nen.nl

Limietsensoren voor een zachte stop

Tot slot hebben onze noodliften stuk voor stuk een limietsensor, waardoor ze aan het einde van een stijging of afdaling geleidelijk afremmen en tot een zachte stop komen. De sensoren zorgen er ook voor dat de lift altijd op de juiste positie stopt. De bewoners van uw pand hoeven dus niet bang te zijn dat de stop te abrupt is of dat ze onderweg stil komen te staan.

Hebt u vragen? Of wilt u een noodlift aanvragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.