Liftuitval – hoe goed bent u voorbereid?

Liftuitval is een acuut probleem voor pandeigenaren. Bij uitval van de vaste lift worden bewoners gedwongen de trap te gebruiken en wanneer dit geen optie is, bijvoorbeeld vanwege ouderdom of een beperking, zijn mensen aan huis gebonden. Geen wenselijke situatie, en daarom is het verstandig om als pandeigenaar voorbereid te zijn op mogelijke liftuitval. Wanneer u de juiste stappen weet te zetten kan het probleem namelijk snel verholpen zijn. Hoe? Noodliften.nl zet de belangrijkste tips voor u op een rij.

1. Inventariseer het probleem

Wanneer is er voor het laatst onderhoud gepleegd aan de lift? Zijn er bekende technische problemen? Na contact met de leverancier of fabrikant kunt u een inschatting maken van hoe lang de liftstoring gaat duren. Daarnaast is het belangrijk om de mobiliteitsstromen in het pand in kaart te brengen; hoe veel bewoners kunnen geen gebruik kunnen maken van de vaste trap en waar in het pand wonen zij precies?

2. Zorg voor vervangend transport

Vervolgens regelt u een vervangende lift voor de bewoners of gebruikers. Op basis van het type pand, de mobiliteitsstromen en de wensen van bewoners kunt u een keuze maken voor vervangend transport en bepalen waar dit geplaatst moet worden. Noodliften zijn geschikt voor ieder soort gebouw en kunnen binnen 24 uur geïnstalleerd worden. Wonen er veel rolstoelgebruikers in het pand, dan is een trapklimmer ook aan te raden. Dit type lift is zeer geschikt bij acute liftuitval, omdat deze zonder installatie gebruikt kan worden. Hier vindt u meer informatie over tijdelijke liften.

3. Informeer de bewoners

Nadat u een keuze hebt gemaakt voor een tijdelijke lift, informeert u de bewoners over het vervangende transport en geeft u hen een indicatie van hoe lang de liftuitval gaat duren. Bij Noodliften.nl worden tijdelijke liften zeer snel geleverd, zodat bewoners altijd mobiel blijven. Ook wordt er gezorgd voor een demonstratie voor de gebruikers, waarbij zij een proefrit kunnen maken. Over dat stuk uitleg en service hoeft u zich dus niet druk te maken.

Wanneer de tijdelijke lift operationeel is, kunnen de bewoners zonder zorgen de rit naar de straat of hun woning maken. Intussen kunt u zich richten op het weer werkend krijgen van de vaste lift. Klinkt dit u goed in de oren? Maak dan een afspraak met Noodliften.nl voor een ori├źnterend gesprek. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden, zodat u bij liftuitval altijd direct een oplossing hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.