Hoe, wat, waar? De 10 meest gestelde vragen over tijdelijke trapliften (deel 1)

vragen over tijdelijke trapliften

Bij Noodliften horen we regelmatig vragen over tijdelijke trapliften. ‘Welke traplift heb ik in mijn situatie nodig?’, bijvoorbeeld. Of: ‘Worden noodliften gekeurd op veiligheid?’. In dit blog beantwoorden we de meest gestelde vragen over tijdelijke trapliften. Lees snel verder, want misschien zit uw vraag er ook tussen.

#1: Kunnen noodliften op alle soorten trappen worden geïnstalleerd?

Noodliften kunnen op vrijwel iedere rechte trap worden geïnstalleerd. Daarnaast passen ze ook in ieder soort pand, van flats tot aan kantoorgebouwen. Ook monumentale panden zijn geen probleem, aangezien er nauwelijks schade wordt aangebracht aan de trap. De kleine gaatjes die achterblijven na demontage werken onze monteurs vakkundig weg.

#2: Zijn tijdelijke trapliften voor iedereen geschikt?

Ja, tijdelijke trapliften zijn voor iedereen geschikt. Allereerst zijn ze gemakkelijk te bedienen; met één druk op de knop gaat de lift al rustig naar boven of naar beneden. Gebruikers hoeven dus geen technisch inzicht te hebben of ingewikkelde instructies te lezen. Daarnaast kunnen onze tijdelijke trapliften bijna iedereen dragen; de reguliere trapliften zijn voor personen tot 127 kilo en de heavy duty trapliften zijn voor personen tot 159 kilo. De heavy duty trapliften zijn te huur tegen hetzelfde tarief als de reguliere liften.

#3: Wat voor lift heb ik nodig? Een tijdelijke traplift of een trappenklimmer?

Dit is afhankelijk van uw situatie. Het grote verschil tussen een tijdelijke traplift en een trappenklimmer is dat een tijdelijke traplift gemonteerd moet worden voor gebruik, terwijl dat bij een trappenklimmer niet het geval is. Een trappenklimmer kan dus acuut en kortdurend ingezet worden. Het voordeel van een tijdelijke traplift is weer dat de gebruikers deze zelf kunnen bedienen, zonder ondersteuning van een lifthulp. Bij de inzet van een trappenklimmer is wel een lifthulp nodig.

Kort gezegd: is uw vaste lift acuut stil komen te staan en wilt u direct en voor korte tijd een oplossing, dan is de trappenklimmer mogelijk geschikt voor u. Wilt u een oplossing voor enkele dagen tot weken, dan is een tijdelijke traplift geschikter.

Bekijk hier de mogelijkheden.

#4: Hoe snel kan Noodliften ter plaatse zijn om een tijdelijke traplift te installeren?

Daar kunnen we kort over zijn: binnen 24 uur na melding! Wij kunnen overal in Nederland binnen een dag één of meerdere noodliften installeren. Dit is onze manier van garanderen dat alle gebruikers van uw pand mobiel blijven.

#5: Zijn noodliften gekeurd op veiligheid?

Dit is één van de vragen over tijdelijke trapliften die we veel horen. Het antwoord is ja: al onze noodliften zijn Europees gecertificeerd volgens de richtlijnen van NEN-ISO 8140, de veiligheidseisen voor het vervaardigen en installeren van trapliften voor mindervaliden. Deze Europese standaard regelt de eisen rondom de constructie, productie, installatie, onderhoud en demontage van elektrische trapliften.

Lees hier hoe Noodliften zorgt voor een veilige rit. 

Tot zover deel 1 van ons blog over de meest gestelde vragen over tijdelijke trapliften! Heeft u een andere vraag, stel deze dan vooral in een commentaar onder dit blog of stuur een mail naar info@noodliften.nl. Over 2 weken volgt het tweede deel van de 10 meest gestelde vragen over tijdelijke trapliften.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Call Now ButtonBel ons voor meer informatie